Clubul Regal al Medicilor susţine pregătirea de specialişti în domeniul chirurgiei minim invazive în ginecologie

Clubul Regal al Medicilor a sustinut participarea  unei echipe de medici ginecologi din Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA,  la cursul „ Advanced Techniques in Operative Gynecological Endoscopy” la institutul IRCAD/EITS din Strasbourg, in perioada 24-26 Martie 2014. Echipa a fost formata din : Dr. Cristina Vladu, Dr. Dragos Gradinaru, Dr. Silviu Butuc si Dr. Narcis Stoica.

Obiectivele cursului au fost:

  • Competente de baza necesare în practica clinică laparoscopica
  • Descrierea  etapelor  tehnice utilizate in  procedurile laparoscopice avansate
  • Descrierea rezultatelor obtinute, a  eventualelor complicatii si prevenirea lor
  • Imbunatatirea abilitatilor practice prin operatii pe tesut viu

“Pentru mine cursul a insemnat foarte mult, incepand cu asimilarea elementelor de ergonomie care sunt necesare pentru desfasurarea in conditii de confort si siguranta a inteventiilor laparosopice, continuand cu privilegiul de a lucra si de a vedea la lucru o echipa de experti in chirurgie minim invaziva, modul de abordare a cazurilor de la internare pana la externare si dispensarizarea lor.

Partea stiintifica a cursului a fost de exceptie. Ne au fost prezentate tehnici avansate de abordare a cazurilor dificile, tehnici pe care le am asimilat cu usurinta datorita faptului ca am putut sa le punem in practica imediat, in cadrul sesiunii practice a cursului. M-am intors de la Strasbourg cu o experienta profesionala de exceptie pe care vreau sa o impartasesc colegilor  mei si impreuna sa o folosim in beneficiul pacientelor noastre.” ne-a spus Dr. Dragos Gradinaru, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA

IRCAD_curs

IRCAD este un institut privat dedicat cercetarii de bază împotriva cancerului (IRCAD) și dezvoltarii de noi tehnologii informatice în domeniul medicinii (EITS- European Institut of Telesurgery). Activitatea de cercetare are ca scop efectuarea de proceduri chirurgicale robotizate si perfectionarea unor tehnici chirurgicale minim invazive. În fiecare an, 4.000 de chirurgi din întreaga lume sunt instruiți de către o echipă de 800 de experți internaționali. IRCAD a făcut posibilă obtinerea  unor competente de nivel inalt pentru chirurgi din intreaga lume.

Sursa: www.eits.fr

Deveniti membri

Cu scopul de a contribui la dezvoltarea complexitatii actului medical, Clubul Regal al Medicilor sustine si recompenseaza evolutia membrilor sai.

Impartasim aceleasi valori si aceeasi pasiune.