Clubul Regal

Despre eveniment

Microbiomul se referă la totalitatea microorganismelor (bacterii, viruși, fungi și alte forme de viață microbiană) care trăiesc simbiotic în corpul uman. Acest ecosistem poate fi găsit în diferite părți ale corpului, cum ar fi intestinul, pielea, cavitatea bucală, plămânii și mucoase și are capacitatea de a influențează în mod semnificativ starea de sănătate.

Rolul complex al microbiomului uman este un subiect de cercetare intensă. Se crede că dezechilibrul acestuia (disbioză) poate fi un factor determinant sau/și agravant pentru diferite afecțiuni, cum sunt alergiile, bolile inflamatorii intestinale, obezitatea, diabetul, bolile autoimune și chiar tulburările mentale, precum anxietatea și depresia.

Din punct de vedere medical, abordarea multidisciplinară reflectă tocmai importanța și impactul pe care-l are asupra sănătății și necesitatea de a integra cunoștințele despre rolul și efectele acestuia într-o paletă foarte largă de specializări medicale. Scopul acestei abordări cuprinzătoare este de a îmbunătăți eficiența tratamentului și îngrijirea pacienților. 

În acest context, Clubul Regal al Medicilor vă invită la evenimentul „Microbiomul – o abordare multidisciplinară”, care va avea loc online, joi 4 iulie 2024

Evenimentul este în curs de creditare cu puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România. 

Termenul limită de înscriere este 1 iulie 2024 , iar numărul de locuri este limitat. 

Pentru a afla mai multe informații, ne puteți scrie la office@clubulregal.ro.

Inscrie-te la eveniment